През 2015 година потреблението на аудио книги скача с 20.7%, през 2015 – с още 18.2%, посочва сайтът www.voiceoverherald.com

Пътят до работа отнема все повече време на съвременния човек и смартфонът е този, който дава на всички ни безброй възможности да се забавляваме и да оползотворим това време. Неограничените начини да съживим това „мъртво“, както все по-често го наричат, време се крият в джоба ни.

Аудио книгите са един от тези начини и не е изненада, че през последните години производството и потреблението им значително са се увеличили. Малките устройства в джоба на всеки един от нас отварят цял един свят по нов неподозиран начин – светът на литературата и аудио книгите.

Водещи издателства по целия свят записват най-успешните си заглавия на аудио книги, тъй като виждат все повече и повече „жажда“ за тях.

„През 2015 продажбите на аудио книги са се повишили с 20.7%; след това скачат с още 18.2% през 2016 г. Проучване на Edison Research показва, че 24% от американците са изслушали поне една аудио книга през 2016 г., което е повишение от 22% спрямо 2015 г. С покачващата се всяка година все по-голяма памет на смартфоните, този тип устройства най-често са предпочитани за слушане на аудио книги- 29% от потребителите ги избират“, посочва сайтът.

best-audio-books-final

Според APA (Association of American Publishers) първата четвърт от 2017 г. регистрира 28% повишение на продажбите на аудио книги, което означава 74 милиона долара. Експертите са единодушни, че това покачване ще продължи през следващите години, като периодът може да бъде определен като Златната ера на аудио книгите.

48% от редовните потребители са под 35-годишна възраст.

Новата мантра е: „Слушай винаги!“ Не е нужно да седнем и да отворим книга, за да „четем“ литература. Можем да възкресим „мъртвото“ време и да го наситим със смисъл. Здравословна „мания“ за неуморния ум… А и всеки обича да му четат!:-)

Още по темата вижте тук.

FacebookTwitterMore...