audioknigi1

Audioknigi.bg е проект на продуцентска къща D&D Factory

Основната цел на сайта е да предостави възможност за бърз и лесен достъп до класически български произведения и нова българска литература на български език в аудио формат.

Сайтът представя портфолиото от аудио книги на D&D Factory, които потребителите могат да закупят по електронен път в най-универсалния mp3 формат и да добавят към компютър или мобилно устройство.

Важна информация: Сайтът Audioknigi.bg вече официално е част от шведската платформа за аудио и електронни книги Storytel. Повече информация за платформата можете да научите тук. Опитайте напълно безплатно за 14 дни.

Кой стои зад проекта?

Основател на проекта е Дениз Герганова – верен почитател на аудио книгите от години. Дениз живее и работи дълго време в чужбина, където за пръв път разбира що е аудио книга – за нея това е любов от първо слушане. Превръщайки се във верен почитател и потребител на аудио книги на немски и английски език, Дениз започва да търси аудио книги и на български. Такива обаче няма, затова тя решава, че трябва да се запълни този пропуск и… започва сама, но не без помощта на близкия си приятел Джони Пенков, да прави и създава качествени аудио книги на роден език. Началото е трудно, процесът стартира със сформирането на екип, кастинги за подходящи актьори, записи, ражда се сайтът и постепенно броят на заглавията расте. Постепенно печелим нови и нови автори и актьори на наша страна, което е доказателство, че от аудио книги у нас наистина има нужда.

Как избираме кои книги да запишем?

Кои книги да запишем избираме сами според личните си литературни пристрастия – всички от екипа имат слабост към литературата. Единодушни сме, че няма по-ценно за нас от факта, че на сайта може да се открие в аудио формат голяма част от българската класика. Същевременно приоритет е и съвременната българска литература – която ражда прекрасни творби.

Нашите автори и актьори

Audioknigi.bg работи с известни съвременни автори като Георги Господинов, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Деян Енев, Михаил Вешим, Мирослав Пенков, Александър Шпатов, Радослав Парушев, Илия Троянов, Ангел Игов, Иво Иванов, Богдан Русев, Елена АлексиеваИво Сиромахов и мн. др.

Нашите книги се четат от професионални обичани български актьори, сред които Стоян Алексиев, Ицко Финци, Илиана КоджабашеваЗвезделин Минков, Петър Мелтев, Никола Стефанов, Стефан Младенов, Стефан Иванов и др.

Сайтът Audioknigi.bg е носител на Националната награда за принос към книжовното развитие и култура на България „Христо Г. Данов“ в категорията Електронно издаване и нови технологии.

Споделете

FacebookTwitterMore...