Приятели,

радостни сме да ви съобщим, че култовият руски роман „Златният телец“ вече може да бъде открит на нашия сайт като аудио книга.

„Златният телец“ е продължение на „Дванадесетте стола“ (1928). Книгата е написана през 1931 г. Двата романа са едни от най-популярните в руската литература, а главният им герой Остап се превръща в нарицателно за изключителна комбинативност – хитрите му схеми са пословични.

Вторият от романите отново ни среща с Великия комбинатор Остап Бендер (този път Ибрахимович) – смъртта му се загатва в края на „Дванадесетте стола“, но той е спасен и продължава подвизите си. Авторите признават, че самите те имали спор помежду си дали героят да остане жив в края на първата част – колебанието е решено чрез жребий, който повелявал Остап да умре. Във втората част обаче Илф и Петров „съживяват“ героя си – както той сам разказва, спасен е от хирурзи. Този път, след сагата с дванадесетте стола от първата част, Остап е твърдо решен да получи от милионера Александър Корейко 1 милион рубли. За целта той завежда дело и се впуска в разследване на престъпленията му.

Специално за Audioknigi.bg „Златният телец“ чете актьорът Звезделин Минков. С неподражаемия си стил и професионализма си, Звезделин пресъздава атмосферата и хумористичния свят на романа и го превръща в истинско преживяване. Убедете се сами, като чуете откъс от книгата и я поръчате бързо и лесно.

„Златният телец“ може да се намери само на сайта ни на цена от 20лв.

Приятно слушане!

FacebookTwitterMore...