Приятели,

гордост е за нас, че най-новият ни автор е обичаният писател Емил Андреев. Един от най-успешните български творци вече присъства със свои аудио книги на нашия сайт – това са забележителните романи „Стъклената река“ и най-новата творба на писателя „Нашата книга“.

Двата романа са прочетени майсторски от актьора Никола Стефанов, с когото както винаги бе истинско удоволствие да работим.

Можете да чуете откъси от двата романа и сами да се убедите както в изкусното превъплъщение на Никола, така и в интригуващата атмосфера на книгите.

„Нашата книга“ и „Стъклената река“ можете да закупите само на нашия сайт на цени от съответно 14 и 18лв.

„Нашата книга“ е поредното високо оценено от критиката произведение на автора, което по традиционен за него начин съчетава изкусно писателско майсторство, актуални и важни за обществото проблеми и интересни и спиращи дъха сюжетни линии. Криминалният момент няма да ви пусне до края!

Сашо е известен писател, а Лора – просперираща бизнесдама. Те са съученици, които не са се виждали 25 години. Той е необвързан, а тя – щастливо разведена, с голяма дъщеря. Прочела последния му скандален роман, Лора го кани на среща. Двамата се гледат като омагьосани, онова, което някога са пропуснали, май се случва сега – тръпка, привличане, страст. Лора му поръчва да напише книга за българския дух и му дава голяма сума в аванс. Сашо не иска да вземе парите, но знае, че може повече да не я види. И приема.

В „Стъклената река“ също сме свидетели на необичайни неща, които въвличат всички в неподозирани и спиращи дъха събития. Сънища, предания и реалност се смесват в едно ужасяващо двудневно пътуване в земния ад на любовта и страстите.

Едва ли в българската литература има много книги, които взимаш вечер и не можеш да оставиш, докато не ги прочетеш! „Стъклената река“ е една от тях. Емил Андреев майсторски разказва и гради естетиката на ужаса, напрежението и загадката. Романът е и приключенски, и готически, и много български, казва Галя Симеонова-Конах, д-р на Ягелонския университет – Полша, за „Стъклената река“.

Специално за вас, нашите почитатели и най-важните за нас, заснехме серия от видео интервюта със самия Емил Андреев. Сега ви представяме първите две от тях, които са посветени на първия досег на писателя до литературата и книгите в детските му години и на писателската професия, за която Емил Андреев разказва от собствения си дълъг опит.

FacebookTwitterMore...